Wat niets moeten met je doet

Eigenlijk is het wel grappig dat ik hier over schrijf want ik moet altijd heeeeel veel van mezelf. Maar ik heb inmiddels ook zelf gezien wat een verblijf bij ons met mensen doet.

Ten eerste worden al je zintuigen geprikkeld omdat alles nu eenmaal anders is dan thuis. De geuren, kleuren, geluiden en smaken lijken intenser en dieper, zoals de diverse lagen die je in het Thaise eten proeft.

Na een heerlijke nachtrust je dag starten met een work-out en daarna ontbijten in het ochtendzonnetje is al een heerlijkheid. De hele dag buiten verblijven doet je ook al zo goed in die frisse lucht. En dan die zee met het tropische strand, gewoon onbetaalbaar!

“Op de 3de ochtend zag ik al dat mijn blik wat minder strak was en mijn rimpels wat minder diep leken”, zei een gast nadat ze zichzelf controleerde op een kleurtje in de grote spiegel op de kamers. “Al het gedoe van het werk en thuis lijkt ook van me af te zijn gegleden. Ik weet niet eens meer welke dag het vandaag is. Dat is pas Me-Time!”

Kijk, daar ben ik nu dus apetrots op . Het is precies wat ik wil bereiken. Want in mijn zoektocht naar een mindfulness retreat voor mezelf kon ik eerlijk gezegd steeds niet vinden wat ik eigenlijk wilde.

Leven op 3 kokosnoten per dag?

Ze zijn vaak te spiritueel of te massaal, te veel yoga, of alleen gericht op ‘hip’ met al dat eten van vogelzaad (chia 😉); sorry, maar ik hou daar zelf gewoon niet van. En ik wil best wel nieuwe dingen proberen, groene smoothies kan ik ook handelen, maar ikzelf eet bijvoorbeeld echt geen week alleen maar sla. Ik ben wars van sekte achtige praktijken. Ik geloof ook niet in hardcore detoxen en meer dan 5 kilo in een week afvallen; die zitten er thuis toch zo weer aan. Op drie kokosnoten leven per dag lijkt mij ook niet echt gezond en ik zou daar dan ook geen 300 euro per dag voor betalen. Toch Nederlandse zuinigheid? Of ik zag van die zogenaamde all-in retreats waar je wel direct al extra moet betalen voor de transfer van de airport naar het resort, dat voelt voor mij niet oké.  Ik wil heus wel uit mijn comfort zone (tot op zekere hoogte) maar hallo, het moet toch ook een feestje zijn? Op zo’n mooie verre bestemming ga ik mezelf toch niet zitten pesten, of ik moet geld toe krijgen 😉. Alleen op reis zie ik als een jaarlijkse beloning voor mezelf en ik gun mezelf dat. Dus wil daar echt wel goed voor betalen, maar dan ook wel in ieder geval de keuze hebben om mezelf op een glaasje wijn bij het avondeten te trakteren.

Ik ben nu eenmaal een verwende zakenreiziger

Nee hoor, geef mij maar een luxe, klein resort met veel privacy, want ik ben immers, na jaren reizen voor allerlei modebedrijven in mijn werkende carrière in Nederland, verwend geraakt. Geloof me, ik heb echt ook in allerlei hutjes, tenten en kamers waar ik niet eens mijn kleding uit durfde te trekken geslapen, maar dat is gewoonweg niet mijn idee van relaxen. Ik krijg daar nog meer stress van! Over smerige badkamers met zo’n klef plastic douchegordijn wat aan je plakt nog maar niet te spreken. Of een koelkast die de hele tijd aan en uit springt waar je wakker van wordt, of een herrie makende airco zodat je niet in slaap komt, na een dag hard werken.

Doe mij dan maar een luxe kamer met een groot, niet te hard bed. Een badkamer met een  goede douche en van die lekker geurende body wash enzo. Een fijne badjas, voldoende drinkwater, niet van dat zuinige, zodat ik ook mijn eigen kopje koffie of thee kan maken. Waar ik mijn laptop en andere belangrijke spulletjes veilig kan opbergen. Aardige, zorgzame mensen maar niet overdone, en vooral veel lekkere massages, want die werken bij mij ook altijd echt goed voor de mind. Dat je weer eens alle delen van je lijf voelt, alle pijntjes en stijfheid weg gekneed en met van die heerlijke olie, waarvan ik zo in een diepe roes verzeild raak.  En na een kopje thee rozig mijn bed wil induiken.

Wat het mij oplevert:

Ik merk dat ik mijn leven op een andere manier bekijk, scherper ben en opnieuw goede business ideeën krijg. Hoe ik een frisse hernieuwde blik heb, lekkerder in mijn vel zit en met een open mind alles in perspectief zie. Maar dat ik ook inzie hoe veel er toch nog dingetjes van vroeger mij, onbewust, in de weg zaten. En ik merk weer hoeveel waarheid er zit in het cliché; hoe betrekkelijk alles is. Dus beter kappen met die energievretende mensen om mij heen en stoppen met een aantal klussen die me niets brengen. Het leven is gewoon te kort voor al dat moeilijke gedoe. Ik heb mezelf beloofd dat ik zoveel mogelijk zelf happy wil zijn in plaats van iedereen te ‘pleasen’. Echt, ik voel me ‘gereset’ en kan er weer helemaal tegenaan met mijn nieuwe lifestyle plan.

Met al die ideeën in mijn achterhoofd, heb ik onze retreats gecreëerd, want dít gun ik iedereen.

Klinkt dit voor jou ook als een paradijs op aarde? Of ziet jouw ideale retreat er anders uit? Ik lees het graag!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
0 Shares
Tweet
Share
Share