Mijn belofte aan die ‘arme’ mensen in Nederland

Op een druilerige dag stond ik weer ‘ns stil op de A10 bij Amstelveen: Grijze lucht, grijze weg en grauwe, chagrijnige koppen van de bestuurders. Dus zette ik de radio aan voor een beetje gezelligheid, maar viel midden in een item van Edwin Evers ; “er 1 op de 3 mensen met stress thuis zitten en zelfs 1 op de 7 met een burn-out”. Bizar, dacht ik, voor zo’n land waar alles goed geregeld is; geen honger, goed verzekerd en met een sociaal vangnet. Zo anders dan het leven in Azië, waar 1 op de 3 minder dan 10 euro op zijn bankrekening heeft, onverzekerd is en een dag niet gewerkt over het algemeen een dag zonder inkomen is!

Voor mijn duurzame, eerlijke merk Yoshiko reisde ik zeker 6 x per jaar naar Nederland. Iedere keer dat ik daar was leek het wel alsof de files langer werden en het leven hectischer: Hoe doe je dat? Op tijd op kantoor of bij een klantenafspraak…

Keuzestress

“Tja, zo gaat dat hier nu eenmaal”, zei mijn moeder. De week was weer voorbij gevlogen en voordat ik naar Schiphol zou rijden, reed ik nog even met haar naar Albert Heijn om mijn koffers op te vullen; stroopwafels, shoarma kruiden, Calvé pindakaas, roze glacé koeken, pak appeltaart mix en voor Peter een paar zakken drop. Meestal nam ik tijd voor een ‘leuk uitje’ samen. Wat een overkill aan producten! Een pakje koffiemelk had ze nodig: Weet je hoeveel soorten, merken en types koffiemelk er alleen al staan? Een pakje Becel boter, twee meter schap van onder tot boven gevuld; ga je nu dan echt meer boter eten? Oh my… dacht ik; geen wonder dat iedereen keuzestress heeft. En dan social media waar zelfs mijn tante van 83 met de familie app aan vastgeplakt zit. Wat een gekte!

Vanuit het kille, regenachtige Nederland beloofde ik mezelf tijdens de vlucht naar huis dat ik zo’n leven nooit zou leiden.

Terug in mijn oase ontstond mijn droom

De volgende ochtend, wandelend met de doggies en Peter langs ‘t strand van Nai Harn, op blote tenen door het warme water besefte ik opnieuw wat voor fijn leventje wij genieten. De jungle geluiden ‘s morgens, strak blauwe lucht en het hele jaar door in een short op  slippers. “Wat stom eigenlijk”, zeg ik tegen Peter. Hij trok zijn wenkbrauwen op. “Wat?”

Ik laat al die goodies bij die arme mensen maken om een beter bestaan op te bouwen maar in Nederland zijn de mensen eigenlijk ook arm: al die stress, het overleven in die dagelijkse ratrace, de sociale druk, social media. Het wordt tijd dat ik ook een ‘do-good-feel-good’ hub creëer voor mensen hier! Ik wil heus niet dat alle Nederlanders op Phuket komen wonen, liever niet zelfs, beetje druk. Maar stel je voor dat ze hier onder begeleiding weer ‘ns even tot zichzelf kunnen komen. Te relaxen, met zichzelf te re-connecten, te reflecteren op hetgeen ze maar dag in dag uit op de automatische piloot doen! Ja, ik moet die mensen helpen, dacht ik!

Niets moeten, een rijkdom

Zo visualiseerde ik een fijne plek waar helemaal niets moet. Hoog ommuurd zodat je in een privé zen zone met slechts 8 kamers terecht komt als je binnen stapt. Een groene oase waar alles anders ruikt en alle kleuren er anders uitzien. Waar je gepamperd wordt, maar niet op een kinderachtige manier: Er hangt wel een fijne katoenen badjas, maar ik ren niet achter je aan om ‘m aan te trekken. Als verwende zakenreiziger weet ik overigens precies wat belangrijk is; een ruime eigen kamer. Een comfy groot bed met frisse lakens en een fijne badkamer met luxe douchegel en een plateau waar je je hele toolkit (lees: toilettas😉) kwijt kunt. Met een kluisje voor je laptop (vanwege het broodnodige detoxen van je mind), maar wel met goede wifi om af en toe met je kids te face-timen of je team aan te sturen. Business must go on! Maar sowieso geen tv! Alles wat je vergeten mocht zijn wordt voor je geregeld.

Van droom naar werkelijkheid

Ik droomde nog even verder: Een state of the art programma voor onze eigen retreats waarbij het mij echt niet uitmaakt dat jij geniet van een wijntje ‘s avonds bij het eten; het is jouw feestje. Niets moet alles mag: Het leven moet ook vooral leuk zijn, toch? Het begint al op de airport waar onze chauffeur je begroet. Bij aankomst hier krijg je een homemade anti jetlag mocktail met een verkwikkende koele handdoek en je trolley staat al in je deluxe kamer wanneer jij je bedje in wilt kruipen. Met een open air sala voor trainingen, yoga en andere mindfulness sessies, lekker lang zwembad met ligplateaus en zachte zonneloungers. Natuurlijk goed en gezond eten, vanuit eigen tuin op tafel. Uiteraard een heerlijke spa, met massages maar geen keuze stress van 30 verschillende; gewoon het beste wat mogelijk is. De leukste bezienswaardigheden met een mix van cultuur, natuur en fun maar ook met verdieping: Het moet wel ook echt life changing zijn. Duurzaam, eco friendly, plastic free en aangekleed met Yoshiko. Als cadeau voor vertrek ontvangt iedereen een luxe customized goodie-souvenir box. Ik zag t al helemaal voor me en ja hoor:

Twee jaar later was Lan Sabai was geboren!

Mijn droom werd werkelijkheid, een oase voor drukke mensen die aan een break toe zijn. Waar niets moet, maar er heel veel mogelijk is!

Wil jij ervaren hoe het is? Volg me alvast op Facebook of Instagram om een voorproefje te krijgen.

 

 

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top
0 Shares
Tweet
Share
Share